Summering av andra veckan

Yeah, nu är jag igång!

 

Vad mycket i våra liv som handlar om att handla. Man uppdaterar sin facebook-status med vad man köpt, vi pratar om vad som är nytt när vi ses och vi umgås genom att gå och shoppa. I denna vecka har det varit i mitt ansikte (in my face…).

 

Jag har gjort några bra val. Jag behövde verkligen några saker – simbadbyxa till Sixten när vi nu skulle börja på babysim, och ett hänglås till badhusskåpet. Båda sakerna fick jag låna av vänner! Det gäller att vara ute i lite bättre tid, att köpa går ju ofta snabbt. Jag var inte ute i så god tid, men det löste sig ändå. Tack för lånen!

 

Igår valde jag bort några fynd från Erikshjälpen. Även om det är andrahand så ska jag ju inte köpa allt jag hittar, det är inte det som det här handlar om. Jag var inspirerad att avstå efter att ha läst det här inlägget på bloggen Lite enklare som jag nyligen hittat.

 

Jag har insett vilket colabegär jag har. Jag bara måste dricka cola ibland. Och då måste jag ha det liksom igår! Efter att ha fallit för det en gång den här veckan tänkte jag igenom hur jag ska förhålla mig till det. Det är bra att upptäcka hur man är van vid att alltid kunna få allt man vill ha. Jag kommer ihåg när jag bodde i USA och man kunde åka och handla på Walmart 24-7. Vi gjorde det ibland, bara för skoj skull. Åkte dit klockan tre på natten för att handla toapapper bara för att man kunde. Men det är lite sjukt, den ständiga tillgängligheten, ständiga möjligheten till att tillfredsställa sina begär.

 

Jag har kommit fram till att jag får dricka cola. Jag älskar ju verkligen det, och det ska ju inte vara någon bantningsblogg det här. Men köper jag det ska det vara ubuntu-cola och ingenting annat. Den är rättvisemärkt och finns ändå att få tag på i ganska många affärer. Genom att hålla mig till den borde det dessutom bli allt mer sällan och en större fest när jag väl dricker…

So long!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>