Kärlek och respekt

I kölvattnet av den hemska skilsmässobilagan vill jag stämma in i de röster som vill lyfta äktenskapet. Svenska dagbladet publicerade den här briljanta ledaren i tisdags. Och jag måste bara rekommendera svt’s fantastiska serie Så levde de lyckliga. Jag älskar livshistorier där man låter människor tala till punkt.

 

Jag är så glad att jag är gift med Christian.Han är verkligen en gåva från Gud till mig.  Jag tar det inte för givet. Vi ber fortfarande varje kväll innan vi somnar. Vi somnar fortfarande hand i hand. Som Theresia skrev gräset blir grönare om man vattnar. Det gäller alla relationer men det särskilda med äktenskapet är att det är ett förbund. Jag har lovat att älska Christian. Vilket löfte, det är ju helt sjukt!

 

För det jag kanske inte hade koll på för fem år sedan var hur mycket man förändras. Vi är ju båda helt andra personer idag. Hur kan jag lova igår att jag ska älska den Christian är imorgon? Men det är ju det som är så häftigt. Vi måste göra allt, allt idag för att älska varandra imorgon. Och i praktiken så blir det så små konkreta grejer som räknas. Att prata om det som ligger på hjärtat. Att inte gå runt att störa sig på saker. Att ge varandra frihet att förändras. Kärlek och respekt.

 

Det är inte enkelt, men det är värt att slåss för!

 

2 thoughts on “Kärlek och respekt

  1. Ja, vad ska man säg. Som vanligt blir jag rörd och tagen av dina fina ord. Du har så rätt kära kusin. Du har så rätt! KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>