Amerikansk trosvisshet

Amerikansk kristenhet klingar allt som ofta illa i våra skandinaviska öron. Mycket av det som når oss är en kultur så tätt sammankopplad med den politiska högern att vi tycker de är helt galna. Krigs- och dödsstrafförespråkare, patrioter ut i fingerspetsarna och aggressiva motståndare mot allt och inget.

 

I det här blogginlägget vill jag istället ge en liten hyllning till det jag älskar med den amerikanska kristenheten. Alla de positiva möten jag gjort med den,  inte så mycket i media som alla möten jag personligen gjort med kristna amerikaner. När jag bodde i USA, på resande fot men också de jag mött här i Sverige (framförallt när jag var med i kyrkan New Life i Stockholm).

 

Kristna amerikaner har så mycket att lära oss om gästfrihet, trosvisshet och glädje. Och jag har svårt att ge några bra exempel utan väljer istället att tipsa om tre bloggar som jag är så lycklig att jag funnit. De är skrivna av några amerikanska mammor och de har en så härlig ton. Väldigt ärlig men samtidigt så trosviss att man känner sig upplyft varje gång man läst dem. Tips:

 

A blog full of weldons

 

Under the sycamore

 

Jen Hatmaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>