Ett enda klot

den femte månaden i mitt projekt ett enda klot närmar sig sitt slut och det är tid för någon form av summering. det är ingen segerrapport, inte heller ett totalt misslyckande. den främsta känslan är nog hur frågorna vuxit, att istället för att bli enklare och mer självklart har frågan om att leva hållbart blivit större och mer komplex.

 

en slutsats jag nog kan dra är att det varit svårt att blogga om. och jag som trodde att just det skulle vara lätt, att blogga om något så konkret. men det jag insett är att alla har så mycket åsikter. och alla frågor kan belysas ur så många olika perspektiv. Som till exempel: en närodlad frukt eller en långtifrån odlad som är ekologisk?  Eller; kött eller en sojaprodukt?

 

och jag funkar i allafall så; att om det blir för svårt och oklart då säger jag äsch skitsamma!

 

Och någonstans försöker jag förlika mig med tanken, att det ändå är bättre att försöka. Försöka tänkta till och försöka göra rätt – än att ha absolut rätt om vad som är bäst.

 

Sen är man olika radikala i sin livsstil. Jag förstår väl att inte ett enda klot skulle räcka om alla hade bil och hus och flaschig mobiltelefon och husdjur. Men samtidigt är det ett stort steg för mig att ta ordentlig hand om rabarbern istället för att köpa långtbortifrån frukter till min paj och att avstå från att köpa nyproducerade grejer. Men visst är det svårt. Hur miljövänlig livsstil är tillräckligt miljövänlig? Vad tycker ni? Ska alla ha samma ambitionsnivå eller finns det stor frihet att ha olika? Men vart går i såfall gränsen?

2 thoughts on “Ett enda klot

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>