Låt mig presentera Miryam (om konsten att låta drömmar bli verklighet)

Det finns en del drömmar som man inte kan göra någonting åt. Som bara är frön som kanske en dag blir träd att gunga i. Men för att de där ska hända kan man liksom inte göra något annat än att vattna lite ibland och så hoppas och be att fröet ska fortsätta växa.

 

Men så finns det drömmar. Som man kan kämpa och kriga och slåss och strida för att de ska bli verklighet. Utbildningar som kan bli pluggade, instrument man kan lära sig, lopp som kan löpas. Där det i stor utsträckning hänger på en själv, på uthållighet, envishet och hårt arbete.

 

De allra flesta drömmar som slår in  är nog resultatet av en kombination av de båda typerna. Kämpade för, men också uppväxta i sin egen egensinniga takt.

 

En dröm som funnits i mig i säkert tio år är drömmen om någon slags mötesplats. Något slags kafé eller kulturcenter skapat av och för ungdomar. Ibland har jag kallat det ett nutida kloster. Ibland har jag kallat det för fryshuset. Drömmen har sett lite olika ut men vissa inslag består – ungdomar – olika kulturella uttryckssätt – matgemenskap. Längs vägen har jag mött många som burit på liknande tankar. De senaste året har jag mer konkret burit drömmen tillsammans med Jenny. Platsen har blivit mer konkret, målgruppen likaså.

 

Vi vill göra något bra på Österäng i Kristianstad. En mötesplats för framförallt unga kvinnor. Vägen till vårt kulturkafé är fortfarande lång. Men ett viktigt steg tas på tisdag. Då bildas nämligen kulturföreningen Miryam

 

Miryam betyder den efterlängtade. Det är utgångspunkten, varje människa är efterlängtad och viktig. Men vi vill också poängtera att var och en är efterlängtad till vårt land och vår stad, oavsett vart man än är född någonstans. Miryam betyder även den trotsiga. Och vi tror att det behövs fler tjejer som vågar trotsa. Trotsa stereotyper om hur man ska vara  och vad man vågar göra som tjej.

 

Vår första grej vi kommer att göra är att arrangera ett Streetkollo under midsommarveckan. Det lär bli fett med najs. Vi ska slåss för det här. Och sen låter vi det samtidigt växa i sin egen och Guds takt. Spännande!

2 thoughts on “Låt mig presentera Miryam (om konsten att låta drömmar bli verklighet)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>